Feel Lucky

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Κάντε ευχές και όνειρα! Τα πεφταστέρια του Αυγούστου!



Προτάσεις για ταξίδια, αγορές και διασκέδαση σας έχουμε κάνει πολλές... Σήμερα όμως έχουμε μια πρόταση διαφορετική...

Ονειρευτείτε και κάντε ευχές! 

Κάντε τόσες ευχές όσα τα όνειρα σας και τόσες,όσες τα πεφταστέρια που θα δείτε σήμερα στον ουρανό!! 

Τα πεφταστέρια του Αυγούστου -οι Περσείδες- κάνουν  την εμφάνιση τους στον ουρανό έως και τις 24 Αυγούστου  και το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται σήμερα Κυριακή 12 Αυγούστου με μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα. Το αποκορύφωμα του φαινομένου εκτιμάται ότι θα είναι ορατό στις 12.00 το βράδυ περίπου.

Το φαινόμενο εκτιμάται ότι θα είναι είναι πιο εντυπωσιακό φέτος, καθώς και η φάση της σελήνης θα συμβάλει σε αυτό, αφού η λάμψη της δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα.

γιατί Περσείδες?
Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαινομενικά προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους Αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Τα πεφταστέρια
Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.


Οι επιλογές πολλές! Με παρέα ή μόνοι, σε μια παραλία ή σε μια ταράστα... όλοι μπορούν να απολαύσουν το θέαμα... και ποιος ξέρεις... ίσως κάποια ευχή σας πραγματοποιηθεί!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου