Feel Lucky

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οικονομικά και Λαχταριστά... 5+1 Οικονομικές Συνταγές

Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις, αλλά το πορτοφόλι σου σε περιορίζει στο να αγοράζεις τα βασικά για την διατροφή σου, τότε μην ανησυχείς! 
Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο λαχταριστές,Οικονομικές και Γρήγορες Συνταγές μόνο για σένα!!

Εύκολα, οικονομικά και γρήγορα!

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί 

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Ψήσιμο: 50 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο






Υλικά

  • κιμάς: 1 κιλό, μοσχαρίσιος
  • κρεμμύδια ξερά: 2 ψιλοκομμένα
  • αυγά: 2
  • ψωμί: 4 φέτες μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
  • φέτα: 200 γρ.
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.
  2. Κόβετε το τυρί σε 12 φέτες ή κύβους. Πλάθετε 12 μπιφτέκια και τοποθετείτε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 50’ μέχρι να ροδίσουν. (Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα μπιφτέκια πατάτες χοντροκομμένες, αλλά στην περίπτωση αυτή θα περιχύσετε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο νερό προτού το βάλετε στο φούρνο.)
 Σαντουιτσάκια με Πτι Μπερ και merenda (ή nutella...)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά το μέγιστο
  • Μερίδες: οσες τραβάει η όρεξη σου
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο







Υλικά

  • 1 πακέτο (200 γρ) μπισκότα Πτι Μπερ
  • 1 δοχείο merenta ή nutella ή κάτι παρόμοιο τελοσπάντων
   
 Εύκολη σοκολατόπιτα με καρύδια
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Ψήσιμο: 30 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο



Υλικά

  • 250 γρ., κακάο σε σκόνη
  • βούτυρο: 225 γρ. και επιπλέον 25 γρ. για το άλειμμα
  • ζάχαρη: 225 γρ.
  • αυγά: 6
  • καρυδόψιχα ή καρύδια πεκάν: 150 γρ., χοντροκομμένα
  • αλεύρι: 1 κουταλιά της σούπας
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
  • βανίλια: 1
  • ροδέλες μπανάνας: για το γαρνίρισμα
  • λίγο γάλα (περίπου 200 ml)
Εκτέλεση
    1. Κοσκινίζετε σε μικρό μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. ζεστένεται λίγο γάλα και διαλύεται το κακάο και το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
    1. Αφήνετε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει λίγο και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά (ολόκληρα), ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών το μείγμα αλευριού και τα καρύδια και ανακατεύετε ξανά.
    2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψάκι. Το τινάζετε για να πέσει το αλεύρι που περισσεύει. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε τη σοκολατόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 22’-24’. Αφήνετε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει τουλάχιστον για 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζετε με κακάο και γαρνίρετε με ροδέλες μπανάνας.
     

Μπουτάκια κοτόπουλου λεμονάτα

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο


 


Υλικά

  • μπουτάκια κοτόπουλου: 8
  • ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
  • λεμόνι: 1, ο χυμός
  • ρίγανη ή φρέσκο εστραγκόν: λίγο ψιλοκομμένο
  • ελιές Καλαμών: 10
  • φέτα: 100 γρ. πικάντικη, σκληρή
  • κύβος λαχανικών: 1
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
 Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου, αφού τα αλατοπιπερώσετε. Μόλις ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές, τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τους προσθέτετε τον κύβο λαχανικών, το ψιλοκομμένο εστραγκόν ή τη ρίγανη και λίγο νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό 35΄- 40΄, μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά.
  2. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του φαγητού τις ελιές και τη φέτα. Αφήνετε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να μαλακώσει λίγο το τυρί. Σερβίρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου με πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
 
Ζεστή πατατοσαλάτα με λουκάνικα 
 
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο





 Υλικά
  • 600 γρ. πατάτες στρογγυλές, πλυμένες καλά
  • 200 γρ. λουκάνικα βραστά, κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τις πατάτες 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν. (Μην τις βράσετε πολύ, πρέπει να κρατάνε).
  2. Στο μεταξύ ετομάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί, το ξίδι και λειτουργώντας τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παραπάνω υλικά. Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτετε στη σάλτσα λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι.
  3. Στραγγίζετε τις πατάτες, τις τοποθετείτε και αυτές στο μπολ. Ρίχνετε κατόπιν τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και τις πατάτες. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο ή τα τσάιβ.

Καγιανάς με πιπεριές και κρεμμύδια 
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο


 Υλικά
  • ντομάτες: 600 γρ. ώριμες
  • αυγά: 8
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • φέτα: 150 γρ. (προαιρετικά)
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού
 Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ - 7’, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
  2. Σιγοψήνετε για 20’ - 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ - 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά.
     

    πηγή: http://www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου