Feel Lucky

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Athens Open Air Film Festival- Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ!!!



Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους και προετοιμάζουν μια κινηματογραφική διοργάνωση που επιδιώκει να συνδέσει τη ζωή της πόλης με την τέχνη του κινηματογράφου.

 Το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, επιστρέφει με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες, masteclasses, παραγωγή μικρού μήκους ταινιών, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβρη είναι η ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας και των προαστίων, προκειμένου κάτοικοι και οι επισκέπτες να γνωρίσουν εκ νέου την πόλη.

Το πρόγραμμα δράσεων του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνει :

Ελληνικό κινηματογραφικό αφιέρωμα «Καλοκαίρι στην Αττική»


Το αφιέρωμα αυτό θα περιλαμβάνει τις ταινίες «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού, «Από την Άκρη της Πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου, «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου και «Ώρες Κοινής Ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

Η Αθήνα με τη ματιά των «μικρών»

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αναθέτει σε έξι Έλληνες σκηνοθέτες να γυρίσουν έξι ταινίες μικρού μήκους με φόντο τις αθηναϊκές γειτονιές. Από το ιστορικό κέντρο μέχρι τις υποβαθμισμένες συνοικίες και τα εύρωστα προάστια, το νέο αίμα της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής παρουσιάζει το βλέμμα του για μία μητρόπολη που συνεχώς μεταλλάσσεται.

Ελληνικές μικρού μήκους παραγωγές που διακρίθηκαν στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας

Κοινωνικός προβληματισμός, καλλιτεχνικές αναζητήσεις, φιλοσοφικά ερωτήματα, sci-fi και πολιτική μέσα απ' τη φρέσκια ματιά των καλύτερων μικρομηκάδων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, «If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού και «Make Up» του Χρήστου Μασσαλά.

Προβολές με συνοδεία μουσικής
 

Ποιητικά ντοκιμαντέρ, βωβά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά και ένα ελληνικό αριστούργημα σε προβολή «έκπληξη», φορούν ζωντανά έναν εντελώς νέο μουσικό μανδύα που επιμελείται κάθε φορά ένας σημαντικός Έλληνας καλλιτέχνης ειδικά για την περίσταση. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχουν αναθέσει σε μουσικούς - έκπληξη - να συνθέσουν τις καλύτερες νέες μελωδίες τους για να ντύσουν τα επιλεγμένα κινηματογραφικά αριστουργήματα.

Οι καλύτερες στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου 


Μια επιλογή από κλασσικά αριστουργήματα. Με ανατρεπτικές αβάν πρεμιέ, κωμωδίες, θρυλικές ταινίες δράσης, περιπέτειες και ρομαντικές κομεντί, μεταξύ άλλων, η κινηματογραφική αυτή επιμέλεια έχει σκοπό να συστήσει στο κοινό κάποιες από τις ταινίες που έβαλαν τα θεμέλια στην ανάπτυξη της τέχνης του κινηματογράφου.

Mastrclasses / ημερίδες
 

Ομιλίες και παρουσιάσεις με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων τάσεων, είτε αισθητικών είτε πρακτικών, που αναδύονται μέσω της σχέσης του αστικού τοπίου με τον κινηματογράφο και σε δεύτερο επίπεδο με κάθε άλλη τέχνη, όπως το θέατρο, ο χορός, η μουσική, η αρχιτεκτονική και η λογοτεχνία.


Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

 http://www.e-go.gr/cinemag/aoaff/default.asp

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου