Feel Lucky

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Pop up Βιβλιοθήκη Καλλιτεχνείου Αχαρνών !



Η Βιβλιοθήκη Καλλιτεχνείου Αχαρνών αποτελεί μία από τις δράσεις του Καλλιτεχνείου/ Καλλιτεχνικού Καφενείου,με σκοπό την ελεύθερη διάθεση των βιβλίων και τη διασπορά ιδεών μέσω εντύπων.
Η Βιβλιοθήκη Καλλιτεχνείου Αχαρνών αποτελείται από δύο τμήματα:
Α) Δανειστική Βιβλιοθήκη
Η Δανειστική Βιβλιοθήκη που στήθηκε με δωρεές από εκδοτικούς οίκους και κυρίως από προσφορές ιδιωτώνεπεκτείνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς και τα βιβλία (ποικίλης ύλης) διατίθενται προς δανεισμό ελεύθερα μεμια απλή δήλωση ονόματος κατά την παραλαβή τους. Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011, όταν κάθε βιβλιοθήκη στις Αχαρνές ήταν πλήρως ανενεργή με σκοπό τη μόνιμη, δωρεάν, πλουραλιστική διακίνηση ιδεών,λέξεων και εικόνων μέσω των βιβλίων και τη δημιουργία εν καιρώ ενός ισχυρού πυρήνανα προωθηθεί η ιδέα του βιβλίου!

Β) Pop up Βιβλιοθήκη
 
Η pop up βιβλιοθήκη είναι μια βιβλιοθήκη στην οποία τα βιβλία αλλάζουν χέρια διαρκώς.
Τι σημαίνει αυτό; Όπως ακριβώς τα λόγια κι οι ιδέες αλλάζουν στόματα, έτσι και τα βιβλία δεν έχουν ιδιοκτήτη,μα αναγνώστες, που μόλις το τελειώσουν, το αφήνουν στη θέση που το βρήκαν και παίρνουν κάποιο άλλο.
Η φιλοσοφία είναι πολύ απλή: αφήνω ένα βιβλίο (ή περισσότερα) και παίρνω ένα άλλο βιβλίο (ή άλλα βιβλία)που έχει αφήσει κάποιος άλλος κι ο άλλος ακολουθεί την ίδια σειρά... Κι έτσι πολλά βιβλία είναι σε διαρκή κίνησηκαι όλοι διαβάζουμε κάτι το οποίο ανήκει σε όλους και όλοι έχουν την ευθύνη του!
*
Προσεχείς δράσεις:
I) Διαγωνισμός καλύτερης pop up βιβλιοθήκης
ΙΙ) Δημιουργία της δικής μας βιβλιοθήκης, με γραπτά ανέκδοτα νέων δημιουργών με δική μας επιμέλεια



Για περισσότερες πληροφορίες:

 http://kallitexnikokafeneioaxarnewn.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου