Feel Lucky

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Human Grid

Το Human Grid(Ανθρώπινο Δίχτυ) είναι μια πρωτοβουλία του TEDxAthens, η οποία εστιάζει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα σε ομάδες ανθρώπων που «υφαίνουν» τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Το Human Grid φιλοδοξεί να αναδείξει και να υποστηρίξει ομάδες ανθρώπων που αποφάσισαν να συνεργαστούν για έναν κοινό σκοπό, να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, και να κάνουν κάτι καλό για τους γύρω τους και την πόλη τους, κόντρα στη οικονομική κρίση και την υποβάθμιση του κοινωνικού ιστού.

Οι στόχοι και η δομή των ομάδων αυτών ποικίλλουν. Το εύρος των δραστηριοτήτων τους περιλαμβάνει:
  • τη σίτιση και περίθαλψη απόρων, 
  • τον εξωραϊσμό πάρκων,
  • το στήσιμο ανταλλακτικών παζαριών,
  •  τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, 
  • το συντονισμό περιπάτων και ποδηλατοποριών στους δρόμους της Αθήνας ή 
  • την γενικότερη αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης με δράσεις και πρωτοβουλίες σε γειτονιές.

Κοινό σημείο όλων των παραπάνω είναι η grass-roots λειτουργία τους, καθώς οι ομάδες αυτές δεν δημιουργήθηκαν από κάποιο κρατικό φορέα, αλλά βασίστηκαν στη γνήσια ανάγκη των κατοίκων της πόλης να συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Αθήνα.

Εάν είστε εθελοντική οργάνωση ή πρωτοβουλία πολιτών που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, συμβάλλοντας με θετικό τρόπο στην πόλη και τους ανθρώπους της, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Human Grid για να προβάλλετε την οργάνωσή σας και τις δράσεις σας.
Εάν είστε επισκέπτης/ ενεργός πολίτης, ο οποίος ενδιαφέρεται για την πόλη του, περιηγηθείτε στο χάρτη και μάθετε για τις οργανώσεις και τις δράσεις που συμβαίνουν στην πόλη.
Οι ομάδες που εμφανίζονται στο χάρτη του Human Grid έχουν ενεργή δράση στην πόλη, δεν έχουν πολιτικό, θρησκευτικό ή επιχειρηματικό χαρακτήρα και δεν προωθούν τη βία και το ρατσισμό.

Αν ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε ως εθελοντής σε κάποια από τις οργανώσεις/ πρωτοβουλίες στην Αθήνα, περιηγηθείτε στο χάρτη του Human Grid και αναζητήστε τις ομάδες που σας ενδιαφέρουν με δύο τρόπους:
α) Αναζήτηση με γεωγραφικά κριτήρια
β) Αναζήτηση με είδος πρωτοβουλίας

http://humangrid.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου