Feel Lucky

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Λέσβος - Η Ελλάδα της καρδιάς μας: ένα ταξίδι στο Χτες και το Σήμερα...


Μια μουσικοχορευτική παράσταση με άρωμα παράδοσης και ιστορίας! Η Πάραλος-Πολιτιστική παρέμβαση, παρουσιάζει ένα ταξίδι στο "Χτες και το Σήμερα" που οργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας της. 

    Οι τριάντα χορευτές της Παράλου μαζί με δέκα μουσικούς θα παρουσιάσουν χορούς και μουσικές από τη Θράκη, τα Μέγαρα, τις Κυκλάδες, το Ιόνιο, την Καππαδοκία, τη Μικρά Ασία και το ρεμπέτικο τραγούδι, ξυπνώντας μνήμες και θυμίζοντας σε όλους την πλούσια κληρονομιά της χώρας μας.

    Η «Πάραλος» ιδρύθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία το Δεκέμβριο του 2002, από τη Φλώρα Αντωνοπούλου και το Δημήτρη Καρπούζη, με όραμα την πολιτιστική έκφραση, αλλά και την παρέμβασή της στα πολιτιστικά δρώμενα της Μυτιλήνης.

    «Η παράσταση γίνεται και σαν φόρος τιμής στον κόσμο που μας ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια», λέει η Φλώρα Αντωνοπούλου. «Είναι μεγάλη χαρά μας το ότι φτάσαμε να συμπληρωθεί δεκαετία, και όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε πολύ ωραία πράγματα και γνωρίσαμε πολύ ωραίους ανθρώπους. Το θέμα της παράστασης είναι μια πρόταση ζωής στον κόσμο και σε όσα τον απασχολούν σήμερα, και προσκαλούμε όλους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.» (πηγή: εφημερίδα εμπρός)

    Παίζουν οι:
    Βιορέλ Λοζάν, κλαρίνο
    Αντώνης Μυλωνάς, κιθάρα
    Νίκος Ανδρίκος, σάζι
    Δημήτρης Καρπούζης, βιολί
    Γιάννα Μαϊστρέλλη, βιολί, 
    Παναγιώτης Κάιτατζης, ούτι
    Αλέκος Καφούνης, σάζι
    Στρατή Σκουρκέας, κρουστά
    Ρενάτα Πετρίδη, κανονάκι 
    Θανάσης Καρπούζης, τσαμπούνα
    Στρατής Καζαντζής, σαντούρι-μπαγλαμάς
    Γιώργος Σταυρακέλλης, μπουζούκι

    Η Πάραλος βρίσκεται στην οδό Αγίου Συμεών 25, στην περιοχή της Παλιάς Αγοράς, Μυτιλήνη, Λέσβος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου