Feel Lucky

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Εστιατόρια στην Αθήνα μέχρι 15ευρώ/άτομο

Η Αθήνα είναι όμορφη τα βράδια. Μετά το σινεμά ή το θέατρο η συνήθεια το θέλει να βγαίνουμε έξω για φαγητό. Κρίση θα μου πείτε. Μην την αφήσετε όμως να σας τρομάξει και μη σπεύσετε να αλλάξετε συνήθειες.  Εμείς καταγράψαμε τα αγαπημένα μας στέκια και σας τα προτείνουμε:






1. Ακρί (Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραιάς, τηλ: 210-4180110, 12-15€) Κασιώτικη ταβέρνα στην Πειραϊκή. Δοκιμάστε κασιώτικα ντολμαδάκια (7,50€), μακαρόνια με σιτάκα (7€) και ροϊκιό, όπως λένε στην Κάσο το μαγειρευτό σταμναγκάθι (6€). Ανοικτά: Τρίτη- Παρασκευή: 4-12μμ και Σαββατοκύριακο και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά


2. Βουρλιωτίνα (Βασ. Αλεξάνδρου 10 & Υμηττού, Καισαριανή, 2107291545, από 13€) Δοκιμάστε χουνκιάρ (15€), γεμιστά (5,5€), μυρωδάτους κεφτέδες (7,5€) και άλλα μικρασιάτικα πιάτα σε μερίδες τεράστιες από τα χεράκια της ιδιοκτήτριας και μαγείρισσας κυρίας Τριανταφυλλιάς. Οσο ο καιρός το επιτρέπει θα σας σερβίρουν στη δροσιά στο απέναντι παρκάκι.


3. Γιάνταης (Λεωνίδου 31 & Γιατράκου, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, 210-5238812, από 10€ με ένα ποτήρι κρασί) Ο Βαγγέλης Γιάνταης θα σας σερβίρει –μέσα ή έξω στην πλατεία- απλά μεσογειακά πιάτα που μαγειρεύει ο αδελφός του Μάκης. Δοκιμάστε σπαγγέτι με ντομάτα, σκόρδο, βασιλικό και λευκό κρασί (6,50€) ή με κολοκύθι καρότο και ζαφορά (8,80€), κεφτεδάκια (4 €) και την πολύ χορταστική νησιώτικη σαλάτα με ντάκο, ντομάτα, μαρούλι, βραστή πατάτα, ελιές και κρεμμυδάκι (7€). Ποτήρι κρασί 3 €. Καθημερινά από 7μμ έως 1:30μμ.


4. Κάππαρη (Δωριέων 36, ΄Ανω Πετράλωνα, τηλ: 210-3450288, από 15€) Στη μοντέρνα ταβέρνα της Κυριακής Μαραγκόζογλου θα δοκιμάσετε πρωτότυπα πιάτα αλλά και παραδοσιακή κουζίνα. Ωραίο το ψητό χιώτικο μαστέλο (7,5€), η κρεατόπιτα με γραβιέρα (8€), τα ρεβίθια με μπέϊκον, παρμεζάνα και ψητό λάχανο (8€), το κεμπάπ (9€) και η σαλάτα ρόκα με ξινομυζήθρα (9€). Λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ καθημερινά.


5. Μπριζολάκια.gr (Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη, 210-8813 121, από 10 ευρώ) Μοντέρνα ταβέρνα ακριβώς απέναντι από το Πεδίο του Άρεως, εξειδικευμένη στα ψητά κρέατα και γενικώς στα προϊόντα με ονομασία προέλευσης. Εδώ θα παραγγείλετε μπριζολάκια (7€), παϊδάκια (25€/κιλό), και ζουμερά μπιφτέκια (6,5€), λουκάνικο (5,5€), μελιτζανοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα (3,5€), ψητά λαχανικά (6€), νόστιμες τηγανητές πατάτες (2€) και χύμα βιολογικό κρασί. Για επιδόρπιο υπάρχει παγωτό καϊμάκι από τη «Χαρά» (4€) και κρέμα από το ζαχαροπλαστείο «Αφοι Ασημακόπουλοι» (3,5€). Κάνουν και delivery. Ανοικτό καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τη 1 τη νύχτα.


6. Ταβέρνα του Ψυρρή (Αισχύλου 12, Ψυρρή, 210-3214923, από 15€) Παλιό κλασικό στέκι κοντά στην Πλατεία Ηρώων με μια τοιχογραφία «Σχολείο» στην πρόσοψη. Όταν κάνει ζέστη θα φάτε κάτω από τη φουντωτή μουριά που υπάρχει στην αυλή πίσω από το ταβερνάκι. Κρέατα και ψάρια –όταν υπάρχουν- στη σχάρα και πολύ νόστιμα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, αρνάκι στο φούρνο (8), μπακαλιάρο πλακί (10), λαδερά (6,5) και όσπρια (6). Για επιδόρπιο θα σας προσφέρουν τον γνωστό χαλβά του Κοσμίδη. Καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι 1 τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τη 1:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου