Feel Lucky

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

10 δωρεάν online μαθήματα για να γίνετε επιτυχημένοι επιχειρηματίες!


Δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία! Ακόμη κι αν δεν έχετε επιχειρηματικές γνώσεις για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, οι σύγχρονες online πλατφόρμες μάθησης σας προσφέρουν απλόχερα (δωρεάν) όλη την γνώση και την έμπνευση που χρειάζεστε!

Από πλήρη μαθήματα μεγάλων πανεπιστημίων, όπως το Stanford, μέχρι διαλέξεις από ειδήμονες, στο internet θα βρείτε όλα όσα πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν κτήμα ορισμένων μόνο ανθρώπων. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα,  τα video μαθήματα συνοδεύονται από ασκήσεις κι εργασίες οι οποίες βαθμολογούνται!

Συγκεντρώσαμε 10 από τα καλύτερα δωρεάν online «entrepreneurship» μαθήματα και σας τα παρουσιάζουμε εδώ (όλα τα μαθήματα είναι στην αγγλική γλώσσα).

Εάν έχετε παρακολουθήσει κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω μαθήματα, πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια. Επίσης, κοινοποιήστε links και για άλλα μαθήματα που θεωρείτε ότι πρέπει να παρακολουθήσει ένας νέος επιχειρηματίας!

1. Technology Entrepreneurship Part 1


Ίσως το πληρέστερο και καλύτερο μάθημα στον κόσμο για όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία τεχνολογική επιχείρηση! Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μάθημα που προσφέρεται στο περίφημο πανεπιστήμιο Stanford
 (σε κάποια σημεία μάλιστα ο Dr. Chuck Eesley απευθύνεται στους φοιτητές του Stanford και τους λέει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα αποκλειστικά online, εάν το επιθυμούν). Το μάθημα μεταξύ άλλων μεταφέρει έντονα την startup κουλτούρα που επικρατεί στη Silicon Valley.
URL: https://venture-lab.org/venture


2. Startup Boards: Advanced Entrepreneurship


Ακόμη ένα εξαιρετικό μάθημα του Stanford από τον καθηγητή Clint Korver. Εάν έχετε πάρει τις βασικές γνώσεις κι ετοιμάζεστε να κάνετε το πρώτο βήμα, αυτό είναι το μάθημα που πρέπει να παρακολουθήσετε. Ο καθηγητής μάλιστα συνιστά όλα τα μέλη μιας επιχειρηματικής ομάδας να παρακολουθούν ταυτόχρονα το πρόγραμμα. Το μάθημα δεν είναι διαθέσιμο άμεσα, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν ξεκινήσει και πάλι.
URL: https://venture-lab.org/advanced_venture


3. How to Build a Startup


Ο Steve Blank θεωρείται ένας από τους σύγχρονους γκουρού των startups. Είναι ιδρυτής πολλών επιχειρήσεων, επενδυτής, συγγραφέας και καθηγητής σε μεγάλα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Στηρίζει όσο λίγοι τις νέες επιχειρήσεις και στην προσωπική του σελίδα έχει δημιουργήσει την πληρέστερη ίσως λίστα online εργαλείων για startups.
URL1: https://www.udacity.com/course/ep245
URL2: http://steveblank.com/tools-and-blogs-for-entrepreneurs/


4. Creating Fundable Business Plans


Έχετε μια πολύ καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα είναι τόσο καλό ώστε να προσελκύσει επενδυτές; Αυτή η σειρά διαλέξεων από το University of Texas at Austin θα σας δείξει το σωστό δρόμο ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας business plan!
URL: http://www.schoox.com/3885/creating-fundable-business-plans#.UYur2KJSib5


5. Developing Innovative Ideas for New Companies: The 1st Step in Entrepreneurship


Πώς θα ανακαλύψετε σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες; Πώς θα βρείτε ιδέες για να ικανοποιήσετε αυτές τις ανάγκες; Πώς οι ιδέες σας θα γίνουν βιώσιμη επιχείριση;
Αυτά και άλλα πολλά από το University of Maryland και το ενδιαφέρον πλήρες μάθημα του καθηγητή James V. Green.
URL: https://www.coursera.org/course/innovativeideas


6. New Models of Business in Society


Μια επιχείρηση κερδίζει χρήματα πουλώντας τα προϊόντα της στους πελάτες της. Σωστά; Λάθος! Σήμερα υπάρχουν δεκάδες τρόποι λειτουργίας μιας βιώσιμης επιχείρισης και πολλές μέθοδοι δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Ο καθηγητής R. Edward Freeman από το University of Virginia παρουσιάζει νέα business models που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε!
URL: https://www.coursera.org/course/bizsociety


7. Foundations of Business Strategy

Η στρατηγική μιας επιχείρησης αποτελεί βασικό άξονα επάνω στον οποίο θα εξαρτηθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Το πλήρες μάθημα από τον Michael J. Lenox του University of Virginia σας δείχνει τον δρόμο για να αναλύσετε την στρατηγική σας και να κάνετε βελτιώσεις!
URL: https://www.coursera.org/course/strategy101


8. Entrepreneurship -- From Idea to Launch


Έχετε μια ιδέα, αλλά δεν ξέρετε πώς μπορείτε να την μετατρέψετε σε επιχείρηση; Αυτό το μάθημα του Dr. Jeff Cornwall θα σας οδηγήσει βήμα βήμα στον στόχο σας!
URL: https://www.udemy.com/entrepreneurship-from-idea-to-launch/


9. Critical Lessons for Entrepreneurs


Ο Jason Lawrence Nazar, CEO της Docstoc.com μοιράζεται μαζί μας 21 “χρυσούς κανόνες” που πρέπει να γνωρίζει ένας νέος επιχειρηματίας. Η προσωπική εμπειρία του ανθρώπου που συγκαταλέγεται μεταξύ των "Most Admired CEOs in Los Angeles", σύμφωνα με το LA Business Journal, αποτελεί σημαντική πηγή γνώσης!
URL: https://www.udemy.com/21-golden-rules-for-entrepreneurs/
10. Top 10 Things You Must Have to Start a Business

Πρακτικές πληροφορίες κι οδηγίες που αφορούν κομβικά σημεία στη δημιουργία μιας επιχείρησης. Ο καθηγητής του Stanford Frank Levinson επισημαίνει σε μια σειρά μικρών διαλέξεων τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε!
URL: http://www.schoox.com/3205/top-10-things-you-must-have-to-start-a-business#.UYus5KJSib5Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου