Feel Lucky

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τα Πεφταστέρια του Αυγούστου.. Περσείδες

Τα πεφταστέρια του Αυγούστου, οι Περσείδες!
Ένα φαινόμενο που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα το βράδυ με μια από τις πιο εντυπωσιακές «βροχές».
Ειδικότερα όσοι βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές, όπου και θα υπάρχει περισσότερο σκοτάδι, θα μπορέσουν να απολαύσουν το θέαμα αυτό. 
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός, παρά μόνο να το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες για να θαυμάσει κανείς το θέαμα αυτό.
Η βροχή των Περσείδων θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές διαπόντων του έτους διότι τα πεφταστέριά τους είναι πολύ γρήγορα και φωτεινά. 
Τα πεφταστέρια είναι πολύ μικροί διαστημικοί λίθοι, προερχόμενοι από τον κομήτη Σουίφτ-Τατλ, οι οποίοι εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ., αφήνοντας φωτεινά ίχνη ενώ διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση. 

Τα συγκεκριμένα πεφταστέρια ονομάστηκαν Περσείδες επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, πράγμα που όμως έχει διαψευστεί από τους επιστήμονες της NASA οι οποίοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για μια οπτική αυταπάτη. 
Στην ελληνική μυθολογία, ωστόσο, οι Περσείδες ήταν τα άστρα που είδε η Δανάη όταν έπεσε στην αγκαλιά του Δία. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον χριστιανισμό οι Περσείδες είναι τα δάκρυα του Αγίου Λαυρεντίου που μαρτύρησε στα μέσα Αυγούστου.
Όπως και να έχει λοιπόν, και όσο εντυπωσιακό ή μη είναι το φαινόμενο φέτος, είναι μια αρκετά καλή ευκαιρία για άραγμα σε παραλίες και μέρη μακριά από τα φώτα της πόλης.. με καλή παρέα και καλοκαιρινή διάθεση!
Ελπίζουμε φέτος να είμαστε πιο τυχεροί και να "πιάσουν" οι ευχές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου