Feel Lucky

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Χειμερινές Εκπτώσεις 2013!

Τέσσερις φορές το χρόνο θα έχουμε πλέον εκπτώσεις, με αρχή τις χειμερινές του 2013, οι οποίες ξεκινούν σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία τη δεύτερη Δευτέρα κάθε έτους, δηλαδή την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.


Η μεγάλη πτώση του τζίρου για το σύνολο της αγοράς (άνω του 25%), αλλά και η μειωμένη κίνηση τις ημέρες των γιορτών, παρά τις προσφορές που έφταναν μέχρι το 40%, αναγκάζουν τους επιχειρηματίες να αρχίσουν νωρίτερα τις μεγάλες μειώσεις τιμών.


Ειδικά ο Δεκέμβριος που παραδοσιακά είναι μήνας αγορών, καθώς πραγματοποιείται σε αρκετούς κλάδους του εμπορίου το 50% και πλέον των πωλήσεών τους, το 2012 δεν θύμιζε με τίποτα άλλες χρονιές, με την πτώση της κατανάλωσης ακόμα και σε μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων, οι χειμερινές εκπτώσεις 2013 θα χαρακτηρίζονται από τις γενναίες μειώσεις τιμών, κάτι που ήδη έχει γίνει αισθητό από τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες, οι οποίες προηγούνται της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων. Έτσι, αναμένεται πως οι εκπτώσεις θα είναι εμπροσθοβαρείς και ότι άμεσα θα ισχύσουν μειώσεις τιμών άνω του 50%.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μας (http://leftayparxoungr.blogspot.gr/2012/07/1607.html), μπορεί οι προσφορές που θα συναντήσετε να είναι δελεαστικές, αλλά καλό είναι να έχουμε στο νού μας τον πεντάλογο των εκπτώσεων:
  1. Θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες, στις βιτρίνες των καταστημάτων, ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.
  2. Να αναγράφονται οι αρχική τιμή του προϊόντος και η τιμή μετά την έκπτωση ή το ποσοστό έκπτωσης του προϊόντος.
  3. Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής. Οι προσφορές επιτρέπονται μέχρι την παραμονή της έναρξης των επισήμων εκπτώσεων.
  4. Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  5. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

Καλές και έξυπνες αγορές!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου