Feel Lucky

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

"Alienated Love" - Έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Λάιου.


Από τις 8 έως 26 Ιανουαρίου 2013 φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Art Zone 42 η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Λάιου με τίτλο ‘Alienated Love’.


Όλοι μοιραζόμαστε ένα μαζικό ασυνείδητο νου, διαμορφωμένο από τις μνήμες και τα πρότυπα συμπεριφοράς σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Από εδώ πηγάζουν πράγματα όπως οι αρχέγονοι φόβοι και ο μυστικισμός.’’
K. Jung


O Θοδωρής Λάιος είναι ένας καλλιτέχνης με ιδιόμορφη προσωπική γραφή, του οποίου τα έργα ακόμα και με την πρώτη ματιά εγκαθίστανται στη μνήμη. Φανερά επηρεασμένος από την κουλτούρα της street art και την γραφιστική τέχνη, αποτυπώνει στους καμβάδες του θεόρατα ανθρωπόμορφα τέρατα με έντονα και χαρούμενα χρώματα που θυμίζουν ποπ αρτ. Οι εικόνες του, άκρως σουρρεαλιστικές, ονειρικές και εφιαλτικές παράλληλα, θυμίζουν σκηνικά από παράδοξα κόμικ και ιαπωνικά anime ή splatter βγαλμένα από ηλεκτρονικά παιχνίδια. Παραπέμπουν στην παιδική ηλικία με πρωταγωνιστές διαστρεβλωμένους ήρωες και ρομπότ από άλλες εποχές.

Ο ίδιος αποδίδει βιομηχανικές λεπτομέρειες στους χαρακτήρες του και σαν σύγχρονος Ιερόνυμος Μπος δημιουργεί τον δικό του ‘χαοτικό’ κόσμο, αξιοποιώντας κάθε σπιθαμή του καμβά, με συγκεκριμένα μοτίβα που διαρκώς επαναλαμβάνονται και μπλέκονται ανάμεσα στα ΄τέρατά’ του. Τα έργα του είναι υπερμεγέθη, με συνθέσεις από μαρκαδόρο πάνω σε τεράστιες ξύλινες επιφάνειες. Το υλικό του ξύλου παραπέμπει στη φαινομενική σκληρότητα των θεμάτων του, στα οποία είναι εμφανής η έλλειψη αθωότητας παρά τα χαρούμενα χρώματα. Στο σύνολό τους, οι μεγαλειώδεις παραστάσεις του προκαλούν και προσελκύουν, συγκροτώντας κόσμους προς παρατήρηση και αποκρυπτογράφηση, καθώς καθίστανται εντυπωσιακοί και όμορφοι μέσα στην παραδοξότητά τους.


Επιμέλεια Έκθεσης : Τζωρτζίνα Θέου

DJ set by : Boo aka Ronin

Πληροφορίες εκδήλωσης

Art Zone 42

Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, +302107259549
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00–15:00 και 17:30 – 21:00

Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 15:00

Εγκαίνια έκθεσης: 8 Ιανουαρίου 2013 στις 19.00


πηγή: Δελτίο Τύπου και www.elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου